Relaxatietherapeute Christine Van Os

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Werkwijze

E-mailadres Afdrukken

Deze therapie biedt de patiënt technieken om de relaxatie respons van het organisme op te roepen.

Er wordt geput uit vele technieken (jacobson, schultz, sofrologie, meditatie,...).

Biofeedback kan aangewezen zijn. We werken met Hartcoherentie in individuele sessies.

Hoewel relaxatietherapie een vooral fysiek gericht uitgangspunt heeft, maakt gesprek toch een belangrijk deel uit van de sessies met de nadruk op bewustwording en het verkrijgen van inzicht in het functioneren van het eigen organisme, evenals in de sturende invloed van emotionele en cognitieve elementen.

Aansluitend wordt hier, indien gewenst, ook coaching voorzien in omgaan met stressvolle arbeids- en gezinssituaties. Dan spreken we van systeemcoaching.

 

 

Aanvankelijk worden relaxatie oefeningen aangeleerd in een aangepaste setting, waarbij alle omgevingsfactoren de relaxatierespons faciliteren. Van bij het begin wordt de patiënt gemotiveerd om de relaxatie te integreren in het dagelijks leven.Zo bouwt hij geleidelijk aan een controle op over het eigen functioneren.

Daarna worden technieken aangeleerd die dezelfde relaxatierespons oproepen in stressvollere situaties.

Relaxatie kan een belangrijk hulpmiddel zijn bij moeilijke periodes in het leven, om het onwel gevoel in het lichaam te hanteren en het gebruik van geneesmiddelen te vermijden of te beperken. Ook als mensen in intensieve begeleiding komen is het een ondersteuning om het evenwichtig functioneren in het dagelijks leven te ondersteunen.

 

Systeemcoaching

Deze begeleiding baseert zich op de principes van het systeem dat ontstaat zogauw mensen zich gaan verenigen. Zo'n systeem zie je in bijvoorbeeld organisaties : een sportclub, gezin, familiebedrijf. Elk systeem gaat zijn eigen dynamiek zoeken volgens de vijf wetmatigheden. We kunnen mensen op een snelle manier begeleiden als we realistisch en nuchter durven kijken naar wat zich voordoet in een systeem.

Lees hiervoor verder in de blog.

Laatst aangepast op maandag, 11 december 2017 15:36  

Bezoekers

We hebben 1 gast online