Relaxatietherapeute Christine Van Os

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Blog Gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan.

E-mailadres Afdrukken

Soms raak je helemaal opgeslorpt door een probleem. Of het nu over een verbouwingstoestand gaat, moeilijkheden met je partner of op je werk, het maken van een belangrijke keuze, een ziektetoestand die niet evolueert in een vlotte genezing.........  wat het ook is, het houdt je bezig. Al je aandacht wordt gemobiliseerd en geleidelijk aan is er een voortdurend denken over en rond dit thema. Of beter gezegd : het wordt een gepieker dat niet meer te stoppen is.
Je hebt hiervoor alsmaar meer energie nodig, dit alles leidt niet echt tot constructieve oplossingen en je wordt moe. Geleidelijk aan komen er naast het gepieker ook emotionele uitbarstingen, je slaappatroon raakt gestoord, je spijsvertering ligt overhoop....
Wat je dan nodig hebt is rust en kalmte. Meestal erken je dat dat nodig is, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Misschien denk je dat rustig worden niet aan de orde is, zolang je probleem niet opgelost is.

Toch zou het goed zijn om je rust en kalmte te kunnen handhaven of herstellen. Uiteindelijk, meestal na een indrukwekkende periode van gepieker en onrust, wil je in de eerste plaats ook niets liever dan eindelijk wat rust. Dat is al een hele stap.
De volgende stap is het gericht toepassen van je relaxatietechnieken. Je kan deze technieken  aanpassen aan je dagelijks leven. Het gaat niet over het oplossen van je probleem. Het doel is om tot rust te komen, en die rust ondersteunt je gezondheid. Gezondheid is het belangrijkste in je leven.
Het is inderdaad niet gemakkelijk. Maar het is absoluut de moeite waard.
Bovendien zal het eventjes duren voor je jezelf zover gekregen hebt, want de neiging om te reageren met paniek en piekeren is hardnekkig. Een overtuigd en volgehouden toepassen van de relaxatietechnieken brengt uiteindelijk alles weer in het juiste perspectief.
Reken er maar op dat je deze technieken in de loop van je leven regelmatig nodig zal hebben.
En dat het telkens eventjes duurt voor de rust is weergekeerd.

Maar dat is niet echt wat ik moeilijk zou willen noemen.

Laatst aangepast op maandag, 05 februari 2018 08:49  

Bezoekers

We hebben 2 gasten online